Kerkennacht 25 juni Leeuwarden

‘Gastvrij onthaal in 3 kerken’

op zaterdag 25 juni 2011 van 19.00 –  22.00 uur

Op initiatief van de Raad van Kerken Leeuwarden doen dit jaar drie kerken in Leeuwarden mee met de Kerkennacht, een initiatief van de Raad van Kerken Nederland. Het maken van de plannen is nog maar net begonnen, maar er is al veel enthousiasme. Het is een eerste keer. We hebben gekozen om de activiteiten op de avond te laten plaatsvinden.

Hopelijk wordt dit een start voor een jaarlijks terugkerende activiteit. We streven ernaar om elk jaar in de Kerkennacht een aantal kerken te betrekken, waarbij steeds andere kerken kunnen meedoen. De Raad van Kerken in Leeuwarden coördineert deze activiteit; we hopen dat steeds een aantal andere kerken willen meedoen.

De Kerkennacht bestond al in de vier grote steden en een aantal andere plaatsen. Een aantal mensen uit Leeuwarden werkte vorige jaren mee aan activiteiten in andere steden. Het enthousiasme daarbij heeft er toe geleid dat we nu ook zelf iets in Leeuwarden willen gaan opzetten. Na een inventarisatie tijdens de vergadering van de Raad van Kerken Leeuwarden wordt gedacht aan de volgende activiteiten:

17.45 uur        Inzingen Taizé lederen met koor, zangsolisten en instrumentalisten,

18.45 uur        Einde repetitie, rust in de kerk;

19.00 uur        Taizé gebed in de Dominicuskerk, Harlingerstraat 26

19.45 uur        Lopen naar Waalse Kerk, Grote Kerkstraat 222

20.15 uur        DVD Geloofsbelijdenis Remonstranten

21.00 uur        Diaconale markt Doopsgezinde kerk, Wirdumerdijk 18

21.45 uur        Iona gebed

22.15 uur        Afsluiting

Graag ontmoeten wij u met vrienden, bekenden en familie op deze eerste kerkennacht in Leeuwarden. We hopen echt dat het aanslaat en dat de Raad van Kerken ook volgend jaar weer Kerkennacht kan organiseren met nieuwe activiteiten. Kom vooral met ideeën.

Voor meer informatie zie: www.kerkennacht.nl

of  a.hahn8@upcmail.nl